Mecseki Félmaraton (2010. 10. 16.)

Szombaton végre megint eljutottam teljesítménytúrázni, ismét Nórival. A Mecseki Félmaratont néztük ki, a maga 21 km-vel. A túra a Hotel Kikelettől indult. Onnan Dömörkapuhoz, majd Kis-rétre mentünk. Ezután tovább egészen a Melegmány-völgyig, majd pedig a Kőlyukhoz. Ott volt a második pecsételőhely. Itt adtak egy szem cukorkát, ami olyan, hogy talán a semmi is jobb lett volna.

A Kőlyuktól, lévén, hogy ez volt az útvonal fele, visszafele indultunk, úgy, hogy végül az állatkert nyugati oldalánál értünk vissza. Innen pedig már csak kicsit kellett gyalogolni, hogy elérjük a célt, ami szintén a Kikelet volt. Bent aztán átvettük az emléklapot, amire nekem kicsit többet kellett várnom, mert a srác kis betűvel írta a vezetéknevem. Miután végre kézbe vehettem a lapot és a kitűzőt, elfogyasztottunk egy-egy szelet zsíros kenyeret, gyömbérízű üdítővel. Vettünk nápolyit is, majd elindultunk haza.
A túra nagyon szép helyeken vezetett keresztül, ősszel gyönyörű az erdő. Ez volt az első teljesítménytúrám a Közép-Mecsekben és nagyon élveztem. A rendezés viszont borzalmas volt. Kétszer félrementünk, mert nem volt egyértelmű, hogy merre is kell pontosan kanyarodni. Azért kiszalagozhatták volna, ha egyáltalán bejárták az útvonalat a túra előtt. Aztán kicsit bőkezűbben is adhattak volna ellátmányt, bár ez nekem annyira nem szempont. Én úgyis azért megyek, hogy friss levegőn legyek és mozogjak. Arra pedig tökéletesen megfelelt ez a 20 km.

Mecseki Félmaraton
időpont: 2010. október 16., helyszín: Közép-Mecsek
táv (k. sz.): 21,1 km, szint (k. sz.): 640 m, idő (ó:p): 3:59

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s