Évértékelő: 2014

A 2014-es évet is magunk mögött hagytuk, pár szóban azonban megemlékeznék róla, hogy mi is történt ebben az évben a túrákat illetően velem. Nekem nagyon hamar elröppent az év és szerencsére túlsúlyban voltak a pozitív történések, de persze nem múlhat el úgy év, hogy ne legyenek negatív dolgok. Mivel utóbbiból alig akadt, így kezdjük azokkal és gyorsan hagyjuk is magunk mögött, hogy aztán a sok jóval folytathassuk. Szóval a legrosszabbul az év során az érintett, hogy a nagy izgalommal és felkészüléssel várt Mecsek 600-as csúcsai túrán aztán végül nem tudtam részt venni betegség miatt. Elég nagy űrt hagyott bennem ez a kiesett túra, de indén mindenképpen végig akarom gyalogolni, ha törik, ha szakad. Remélem egyik sem. A másik negatív velejárója a túraévnek az az 1-2 túra volt, amiket munka miatt kellett kihagynom. De az élet nem színes képregény, így ezzel is számolni kell, én már elszámoltam vele.

Most pedig a pozitív dolgokról. Nem fontossági sorrendben, csak ahogyan eszembe jut. Nyáron befejeztem a Börzsönyi Kék túramozgalmat, egy izgalmas, jó kis eltévedős túrával. A díjazás még nem érkezett meg, már csak azért is, mert nem nem adtam ezidáig fel az igazolófüzetet. Ezt hamarosan megteszem persze, és bezsebelem a kitűzőt. Ami az elmúlt három évben mindig csak terv volt, idén végre valóra vált és eljutottam a “Mecseki Láthatatlanok Nyomában” teljesítménytúrára. Elképesztően jó túra, mindenkinek csak ajánlani tudom, benne van a szubjektív top5-ös listámban. Szeptemberben teljesítettem életem első bringás túráját. Nagyon elégedett vagyok magammal, hogy a sok szenvedés árán végül sikerült behúznom. Nyáron is történtek jó dolgok. Az egyik a Balaton körbekerülése, ami közel volt az ideális túrához. Persze kis csiszolni való még van a dolgon, de az első ilyen vállalkozásunkhoz képest óriásit léptünk előre. Nyaralni Tihanyban voltunk, ami gyönyörű hely, engem rögtön megfogott, két túra is belefért az időnkbe, amíg ott voltunk. A teljesítménytúrázást idén is a Dombay-tó 25-ön zártam, az egész éves túrázással pedig ismét bronz fokozatú túrafüggőséget értem el.

A 2015-ös tervek nem kristályosodtak még teljesen ki előttem, az viszont biztos, hogy folytatom a teljesítménytúrázást. Valamint, az újév első napjaiban böngésztem a Börzsöny térképet és észrevettem egy, Holló-kő – Vörös-kő elnevezésű útvonalat, ami a piros sávon vezet. Rákerestem a neten, és ez nem más, mint egy még működő túramozgalom. 66 km össztávval Perőcsényből Leányfaluig. Igencsak felkeltette az érdeklődésemet, szóval rendelni fogok hozzá igazolófüzetet és remélem idén legalább el tudom kezdeni a mozgalmat. De erről úgyis fogok írni, ha összejön. Nos, dióhéjban ennyi történt velem 2014-ben, remélem 2015 is legalább ennyire jó lesz.

turaev_2014Kattintásra megnő!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s