Rendhagyó évforduló

Mint az az archívumból is látható, az utóbbi években eléggé foghíjasan kerültek fel új bejegyzések. Elhanyagoltam a blogot, így aztán szégyenszemre nem lett az sem rendesen megünnepelve, hogy 10 éves lett az én kis túrablogom. Mivel idén szeptemberben lesz 11, így eme nem kerek évforduló alkalmából most, augusztusban válogattam össze nektek egy múltidéző, rendhagyó bejegyzést.

Aktív teljesítménytúrázó koromban rendszeresen töltöttem fel facebookra fotókat a túráimról, ezek döntő többsége itt a blogon is megtalálható a bejegyzésekben. Viszont magamról alig-alig van elvétve pár fotó. Leginkább azért, mert valahogy sosem éreztem kényelmesnek saját magamról képeket feltölteni. De most végigfutottam a facebook albumokat és jóleső érzéssel tekintettem vissza a régi túrákon készült fotókra.

A 11 év megünneplésén túl az is a poszt apropója, hogy itt is össze legyenek gyűjtve ezek a fotók, amik ezért kisebb eséllyel tűnnek el az internet mélységes bugyraiban, ha valamikor bedől a social media.

Következzen a válogatás azokból a képekből, melyek rólam és alkalmanként 1-2 túratársamról készültek, képaláírásban pedig az eredeti megjegyzés a facebookról, kiegészítve, ha az szükséges.
Az évek alatt volt pár túratársam, ki hosszabb, ki rövidebb ideig. Köszönöm mindegyiküknek az együtt megtett kilométereket.

Életem második teljesítménytúráján, a Dombay-tó 25 TT-n, fent a Zengőn. (2009. december)
Fent a Zsongor-kőnél.(2011. március)
“Megküzdöttünk az elemekkel – Tenkes 20 teljesítménytúra” (2013. április)
Itt éppen a Nagy-Mély völgyben vagyunk, ahol házi ND szűrővel készítettünk hosszú záridős fotókat a patak zúgóiról. (2013. április)
Virágzó medvehagymák közt visz az út a Retró II TT-n, valahol a Rábay-fa környékén, ha nem csalnak az emlékeim. (2013. május)
“Amikor a térkép már az elején nem egyezik a terepen lévő jelzésekkel, de végül csak bevettük Orfűt.” Láthatóan nem csak mi voltunk gondban a tájékozódással ezen a Mecsek Kapu 28 TT-n. (2013. június)
“Mecsek, szakadó eső 🙂 Vándortáborozók Nyomában a Nyugati-Mecsekben 30″
Ezt itt imádtam, annak ellenére is, hogy az alsógatyámból csavarni lehetett volna a vizet. Örök élmény marad. (2013. augusztus)
“A teljes csőd, amikor úgy félremész, hogy még a GPS sem tud a jó helyre pozicionálni…és az öröm, amikor visszaérsz a jelzett útra.” (2013. október)
“Valahol Máriagyűd és Vokány között félúton.” (2013. október)
“100 éves a pécsi villamos, emléktúra. Laza 12 km, elvileg az egykori villamos útvonalán. Aztán a rajtban szembesülsz azzal, hogy a Misinára is fel kell mászni, majd onnan le, vissza a célba. Azért fejlámpa nélkül kalandos volt 🙂” (2013. október)
“jóllakottóvodásazengőn”
Egyébként ez mindig ilyen, örülsz, amikor felérsz a Zengőre, mert minden oldalról nehéz megmászni. (2013. november)
“Az érzés, amikor két órát kell ülnöd a következő buszig egy téliesített (WC és fűtés nélküli) hotelben, ami a túra céljaként funkcionál, csak azért, mert az előző járat sofőrje úgy döntött, hogy nem jön be az abaligeti barlangnál lévő buszmegállóba. Nem panaszkodom, legalább meleg tea volt 🙂 WC viszont továbbra sem…” (2014. február)
“keresematémát 🙂
A Nőnapi Túrák TT-n mindig volt idő egy kicsit fotózgatni, mert a szintidő egyáltalán nem volt szigorú. (2014. március)
“Újratervezés 🙂” (2014. április)
“Igen, a térkép olykor jó szolgálatot tesz. Persze ha a rendezőség kicsivel körültekintőbb, akkor feldobhattak volna pár szalagot. Na majd jövőre.”
Igen, párszor zavar van kint terepen, de el még sosem tévedtünk. (2014. május)
A Fekete Macska éjszakai 13 TT rajtjában, a Kardos-úti kulcsosháznál. (2014. június)
“pihi”
Ez a fotó is egy Mecsek Kapu 28 TT-n készült Remete-rét mellett, ahol a kék jelzés a Büdös-kúti kulcsosház fele halad. (2014. június)
“A 2014-es “Jakab-hegy túrázója” vándorserleg nyertese. Köszi! 🙂
A fenti szöveget senki ne vegye komolyan, nincs ilyen vándorserleg, ott helyben találtuk csak ki. (2014. augusztus)
“Sosem tudhatod hol és mikor találsz új túratársakat. Ő Mazsola, az elemes túrablöki.” (2014. augusztus)
“Rajtfotó, itt még boldogan és kiegyensúlyozottan.”
30 kilométerrel, 1000 méter szinttel és 6 Kelet-Mecseki kulcsosházzal később már nem voltunk ilyen frissek. (2014. augusztus)
“Köd, sár, sár, sár, megáradt patak, sár, köd és egy instant vízesés. A Nagy-mély-völgy ma nem viccelt.” (2014. október)
“Sárdagasztás felsőfokon, vagyis hogyan okoznak a bringások talajeróziót, ugye Ferenc Molnár? 😉” (2014. december)
“Végre, 5 hónapnyi szünet után tegnap megint teljesítménytúrán jártam.”
2015-ben már erősen megfogyatkozott a teljesített túrák száma, amit a következő években még kevesebb túra követett. (2015. augusztus)
2019-ben túlélőtúrán is kipróbálhattam magam, hárman indultunk neki a Keszthelyi-hegységnek. A vége pedig 59 kilométer lett, 13,5 órán keresztül kalandoztunk kint az erdőben. (2019. április)
Reggeli a Szabó Pince teraszán, Balatonedericsen, egy átgyalogolt éjszaka után. A frissítés után folytattuk a túlélést a Keszthelyi-hegységben. (2019. április)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s